Gepubliceerd: 8 maart 2021

Internationale Vrouwendag

Is dat nou echt nodig?

Ik zie de vraag vandaag voorbij komen op social media en laat hierbij de negatieve, seksistische, onder -de- gordel- opmerkingen maar even achterwege. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor economische zelfstandigheid, seksisme, discriminatie, empowerment, racisme e.d.

Lees de volledige mailing hier…


Gepubliceerd: 10 februari 2021

Pavlov: wat is er aan de hand in Nederland?

Mijn decemberbericht 2020 eindigde met de vraag of het kabinet over het Toeslagen-affaire rapport zou vallen. Dat is inmiddels gebeurd. Sindsdien heeft menigeen zich uitgelaten over wat er moet gebeuren om te voorkomen dat de overheid zich zo onmenselijk tegenover haar burgers gedraagt.

Niet alleen de Toeslagen-affaire maar ook diverse incidenten als gevolg van strakke handhaving van de Participatiewet leiden tot misstanden tegenover burgers. Waar de overheid haar burgers zou moeten beschermen, ontstaat er een beeld van een venijnig monster dat er plezier in heeft om mensen die een fout maken, hardvochtig onderuit te halen. Het middel (strenge handhaving of er niet ten onrechte is uitgekeerd) streeft het doel (mensen die recht hebben op een uitkering, zoveel mogelijk te laten mee participeren, en daarvoor een tegenprestatie vragen), volstrekt voorbij.

Lees het hele artikel hier…


Gepubliceerd: 12 januari 2021

Cadeaus om de lock down goed door te komen

Tijdens de eerste lock down maakte ik iedere week een lentebericht met persoonlijke verhalen van bekende en minder bekende mensen over hoe zij deze periode beleefden, steeds met een positieve draai.

Dat heeft 13 lenteberichten met 41 persoonlijke verhalen opgeleverd.

De lenteberichten heb ik gebundeld in een digitaal boek: Quarant-Een. We kwamen terecht in iets dat we niet eerder hadden beleefd. Een bijzondere periode, met verdriet, ellende, maar ook met opvallend veel saamhorigheid, solidariteit en creativiteit. We zullen het nooit vergeten.

Veel lees plezier!

Postadres
Korte Ouderkerkerdijk 1 D3
1096AC Amsterdam